Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Yunus Emre’nin sözlerinin çağları aşan niteliğe sahip olduğunu belirterek “Yunus Emre’yi kelimelerle, cümlelerle ifade etmekte şahsen zorlanırım. Çağları aşan sözleri hepimiz için önemli bir rehber niteliğinde olmuştur.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Yunus Emre’yi Türkçe ile özdeşleştirerek “Türkçe bir kültürü ifade ediyor. Yunus Emre, tüm Türk coğrafyasının temsilcisidir” şeklinde konuştu.
“Yeni ‘Yunuslara’ ihtiyaç var”
Panele katılan akademisyenlerden Prof. Dr. Ekrem Demirli, yeni Yunus’lara ihtiyacın olduğunu vurgulayarak “Yunus Emre’yi seviyoruz.Ama onun makamını dolduran şairler daha fazla olmalı. Modern insana bir şeyler söyleyecek yeni ‘Yunuslar’ lazım.” dedi. Konuşmacılardan Prof. Dr. Abdurrezzak Tek de Yunus Emre’nin amacının elde ettiği hakikatleri aktarmak olduğunu ifade ederek “Eserlerindeki her dizede bunu görmek mümkün.” şeklinde konuştu.
“Yunus, en önemli kişisel gelişim kitabını yazdı”
Akademisyenlerden Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ise Yunus Emre’nin Risaletün Nushiyyesi eserine değindi. Bu eserini kişisel gelişim kitabına benzeten Tökel: “Dünyada en çok kişisel gelişim kitapları satılıyor. Yunus, Risaletün Nushiyyesi’yle en önemli kişisel gelişim kitabını yazmıştır.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.