Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 14 şef ile birlikte bayat ekmeklerden yemekler yaptı. Tuzlalı vatandaşlarından izleyici olarak katıldığı yarışma renkli anlara sahne olurken bayat ekmek israfı konusunda da farkındalık oluşturuldu.
Program sonunda açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Geri dönüşümde ekmeğin kullanılması ekonomik katma değerdir. Bunun yanında üretim zincirini düşündüğümüzde fosil yakıtların daha çok yakılmaması, dünyadaki karbondioksit emisyonuna varıncaya kadar tasarruf etmek, eşittir bir üretim sistemine destek olmak ve eşittir ekolojik dengeye destek olmak” dedi.
Tuzla Belediyesi, ekmek israfının önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması için özel bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Tuzla Marina’da gerçekleştirilen ‘Bayat Ekmekle Taze Lezzetler’ yarışması ile bayat ekmeklerde yemekler yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Özlem Öztürk, Elçin Kıvanç, Suna Aydın, Eda Karabulut, Saadet Kızılçay, Buket Akdağ, Neslihan Durna, Elmas Çakar, İpek Dağıstanlı, Cennet Akgün, Esra Aselif, Yasemin Erbudak Yavuz, Gülşah Suna ve Esra Tokelli ile birlikte yemek yaptı. Yapılan yemekleri Yıldız Öz Samaha, Gülşah Coşanöz, Emine Beder ve Şükran Kaymak değerlendirdi. Yarışmada menemen yapan Başkan Yazıcı’ya eşi Dr. Fatma Yazıcı da yardım etti. Gazeteci Fulya Öztürk’ün sunumuyla renkli anlara sahne olan yarışmada Esra Tokelli mantı yemeği ile birinci oldu. Yasemin Erbudak Yavuz ikinci olurken Buket Akdağ da üçüncü oldu.
“MÜHİM OLAN FARKINDALIK YARATABİLMEKTİ”
Program sonunda açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ünlü şeflerimizin kendi aralarındaki yarışmasını izliyoruz. Ben de katılmaya çalıştım. Şunu çok net ortaya koymalıyım ki, bizim amacımız bir farkındalık oluşturabilmek. 3’üncüsünü yapmış olduğumuz taze lezzetler yarışmamız da bayat ekmeklerden taze lezzetler düşüncesi tamamen bir tasarruf tedbiridir. Geri dönüşümde ekmeğin kullanılması ekonomik katma değerdir. Bunun yanında üretim zincirini düşündüğümüzde fosil yakıtların daha çok yakılmaması dolayısıyla bunu da işin içine kattığımızda dünyadaki karbondioksit emisyonuna varıncaya kadar tasarruf etmek eşittir bir üretim sistemine destek olmak ve ekolojik dengeye destek olmaktır. Bugün burada biz yılda 90 ton toplamış olduğumuz bayat ekmeklerden nasıl faydalanabiliriz ve 90 ton bayat ekmeğin israf olmasını nasıl engelleriz konusunda şeflerimizin tariflerinin 3’üncüsünü yaptığımız programla birlikte bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapçığımızdaki bütün tarifleri ise halkımızla paylaşacağız ve inşallah bu farkındalığın Tuzla başta olmak üzere tüm ülkeye yayılmasını istiyoruz. Bütün şeflerimizin ellerine sağlık. Hepsine teşekkür ederim. Eşime de teşekkür ediyorum. Yemek yaparken bana çok yardımcı oldu. Mühim olan burada farkındalık yaratabilmekti. ” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.