ÜMRANİYE’DE BİLİM SEFERBERLİĞİ: FEN-DENEY ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

Ümraniye Belediyesi Necip Fazıl Eğitim ve Kültür Merkezi'nde hizmete açılan Fen-Deney Atölyesi, 7. sınıf öğrencilerine uygulamalı eğitimler sunuyor.

 

Hafta içi her gün düzenlenen atölye kapsamında, öğrencilere laboratuvar ortamında bilimsel deneyler yapma imkânı sağlanıyor.

Randevu sistemiyle hizmet veren Fen-Deney Atölyesi eğitimleri için öğrenciler, belediyeye ait servis araçlarıyla okullarından alınıyor. Dersler günlük program dâhilinde, sabah bir sınıf ve öğleden sonra bir sınıf olmak üzere iki grup hâlinde gerçekleştiriliyor.

Eğitim programı kapsamında öğrencilere laboratuvarın genel tanıtımı yapılırken, deneylerde kullanacakları malzemeler hakkında da detaylı bilgi veriliyor. Deneyin aşamaları ve uygulama süreçleri anlatıldıktan sonra öğrenciler kendi deneylerini gerçekleştirerek bilimsel süreci birebir deneyimleme fırsatı yakalıyor. Atölyede ayrıca sabunun hammaddeleri, fabrikasyon üretimi, temizleme etkisi ve köpük miktarının temizlik üzerindeki rolü gibi konular da ele alınıyor.

Fen-Deney Atölyesi sayesinde öğrenciler, teorik bilgilerini pratiğe dökerek bilimsel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Eğitim-öğretim dönemi boyunca devam edecek olan Fen-Deney Atölyesi, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

ANAVATAN PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANI FATİH KORKUSUZ MUHTAR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BEYKOZ BELEDİYESİ'NE KONSER OPERASYONU; ESKİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL BELEDİYESİ İŞİTME ENGELLİ SPOR KULÜBÜ GURURLANDIRDI
BAŞKAN KÖYMEN KÜÇÜKYALI SAKİNLERİYLE BULUŞTU
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GENİŞ ÇAPLI OPERASYON;HAPİS CEZASI BULUNAN 101 FİRARİ YAKALANDI
PENDİK ÇOCUK ŞENLİKLERİ BAŞLADI
ÜMRANİYE’DE BİLİM SEFERBERLİĞİ: FEN-DENEY ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI
PENDİK'TE DUVARLARINDAN ÇATLAMA SESİ GELEN BİNA TAHLİYE EDİLDİ
AK PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU