RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN DİYALOG ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Fırat Nehri’nin doğusunda planladığı operasyonla ilgili, Suriye'nin kuzeyindeki tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği açıklaması yaptı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Lavrov, bölgedeki tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini belirterek, Çavuşoğlu’nun dünkü görüşmede Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu bir kez daha teyit ettiğini aktardı.

Çavuşoğlu’nun, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması prensibine bağlı kalacağını belirttiğini kaydeden Lavrov, Rusya’nın Türkiye-Suriye sınırındaki sorunların çözümüne sevk etmek için Suriye’deki Kürtler ve Şam’la temas kurduğunu da bildirdi.

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da, Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ile verdiği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya’nın Şam ve Kürtlere sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptığını ve diyaloğun başlaması için katkıda bulunacağını ifade etti.

Lavrov, "Bizim tavrımız kesinlikle Suriye’nin bu bölgesindeki sorunların Şam ve buralarda yaşayan Kürtlerin temsilcileri arasında diyalog yoluyla çözülmesinden yana" dedi.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ KURTKÖY MAHALLE ESNAFINI ZİYARET ETTİ
KADIKÖY BELEDİYESİ, MEME KANSERİNDE ERKEN TANININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
ÇAMLIK BELMA BEĞEN CAMİİ AÇILIŞI YARIN GERÇEKLEŞİYOR
BAŞKAN KÖYMEN ''KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ŞARTI''INI I İMZALADI
MURAT KURUM'DAN MALATYA DEPREMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
ÜMRANİYE’DE SPOR SEFERBERLİĞİ: 100 OKULA 3.267 SPOR MALZEMESİ VERİLDİ
KARTAL BELEDİYESİ VE İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE ''EVLİLİK OKULU'' YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMASINDA YENİ DÖNEM 1 KASIM'DA BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN VELİLERE TOPLANTI