PTT KARGO ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLATTI

PTT Kargo bölümünde taşeron firmaların bünyesinde çalışan ve çalışma şartlarının ağır olması nedeniyle genel merkez önünde protesto eylemi yapan işçiler bu gün iş bırakma eylemi başlattı.

 

PTT Kargo bölümünde yürüyerek dağıtım yapan işçiler kötü muamele ve çalışma koşullarının ağır olması nedeniyle protesto eylemleri başlattılar. İşçilerin mevzuata aykırı şekilde 10 kilodan fazla ağır paketleri taşınması istenerek buna itiraz eden çalışanlar küfür ve hakaretlere maruz kaldıkları gerekçesiyle işçiler bir araya gelerek protesto eylemleri başlattılar. 200 PTT taşeron işçisi Genel merkez önüne gelerek çalışma koşullarının düzeltilmesi için çağrıda bulundular.

PTT Kargo-Sen’den yapılan açıklamada ise “İşçilere küfür eden, zorla yük taşıttıran, işçiyi işiyle, ekmeğiyle tehdit eden herkes hesap verecek! Posta işçileri artık yalnız değil, bundan sonra herkes hesabını ona göre yapsın!” ifadeleri kullandı.

PTT Kadıköy Şube Müdürü’nün işçileri, “İşinize gelirse taşırsınız, işinize gelmezse kapı orada!” diyerek kovmakla tehdit ettiği öğrenildi.

''MALTEPE KİTAP GÜNLERİ''BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN İLK KEZ ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL ZABITA TEŞKİLATININ 198. YIL DÖNÜMÜNÜ ZABITA EKİPLERİYLE KUTLADI
ADD GENEL MERKEZİ'NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB'DEN AMATÖR KULÜPLERE SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ
ÜSKÜDAR’DA ÜCRETSİZ UYGULANACAK HPV AŞISI İÇİN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI
STRES SAÇI BEYAZLATIYOR
İBB 9 EYLÜL İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İSKİ İŞ BİRLİĞİ İLE ALT YAPI HAMLESİ