MALTEPE'DE HAKLARINI ALAMAYAN TEMİZLİK İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Maltepe Belediyesi'nde taşeron firmada çalışan temizlik işçileri toplu sözleşme hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi başlattılar.İşten çıkartılan mesai arkadaşlarının işe iade edilmesini isteyen işçiler çöp kamyonlarını çalıştırma

.İşten çıkartılan mesai arkadaşlarının işe iade edilmesini isteyen işçiler çöp kamyonlarını çalıştırmayarak oturma eylemi başlattılar.

DİSK Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 2 nolu şube başkanı Yenigül Özen Dolgun, eyleme destek veren iş yeri temsilcisi arkadaşlarının iş akdinin feshedildiğini söyledi. Dolgun, "Bu yüzden bugün burada iş bıraktık. Çöp kamyonları kendi başlarına işe çıkmayacak, arkadaşlarımız kullanıyor bu araçları. Maltepe halkını cezalandırmak üzere burada değiliz. Burada hukuksuz bir uygulama var. 10 aydır uygulanmayan bir toplu iş sözleşmemiz var. Bu hukuksuz uygulamadan vazgeçtiklerinde bizim arkadaşlarımız çalışmaya devam edecek. Burada yazın sıcağında kışın soğuğunda Maltepe halkının çöpünü topluyor bu arkadaşlarımız. Biz hizmet vermeye devam edeceğiz, kimseyi cezalandırmak için burada değiliz. Bu ekonomik krizde bizi açlıkla yüz yüze bırakanlar imzaladıkları toplu iş sözleşmesini yok sayarak bizi açlıkla terbiye etmeye kalkmasınlar. Biz haklarımız verilinceye, arkadaşlarımız alınıncaya kadar mücadelemizi burada sürdüreceğiz. Maltepe halkının da buna katkı sunacağına inanıyorum." diye konuştu.

''MALTEPE KİTAP GÜNLERİ''BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN İLK KEZ ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL ZABITA TEŞKİLATININ 198. YIL DÖNÜMÜNÜ ZABITA EKİPLERİYLE KUTLADI
ADD GENEL MERKEZİ'NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB'DEN AMATÖR KULÜPLERE SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ
ÜSKÜDAR’DA ÜCRETSİZ UYGULANACAK HPV AŞISI İÇİN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI
STRES SAÇI BEYAZLATIYOR
İBB 9 EYLÜL İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İSKİ İŞ BİRLİĞİ İLE ALT YAPI HAMLESİ