''MAHALLEMİ DİNLİYORUM''KOMŞU BULUŞMASI UĞUR MUMCU'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kartal Belediye Başkanlığı tarafından Kartal'in 20 Mahallesi'nde başlatılan Mahallemi Dinliyorum toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde bölge halkının katılımıyla gerçekleşti.

Mahalle halkının taleplerinin dinlendiği toplantıda yurttaşlar öncelikle bölgedeki alevi yurttaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Cemevi'nin hizmete açılmasını talep ettiler.

Kentsel Dönüşüm konusunda Kiptaş'ın üzerine düşen sorumluluğu yapmadığını belirten mahalle halkı evlerinin dönüşmesi için Kiptaş'a defalarca dilekçe vermelerine rağmen cevap alamadıklarını belirttiler.Uğur Mumcu Mahallesi'nin Aydos'ta bulunmasından duyulan memnuniyeti de dile getiren mahalle sakinleri bölgenin dokusunun korunması için de göçün önlenmesi adına çözüm bulunmasını talep etti.

Ulaşım sorunlarının giderilmediğine dem vuran mahalle halkı İETT'nin mevcutta olan  21 U hattının kaldırılmasıyla mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek bu hattın tekrar seferlere konulmasını istedi.Gezegen Cafe ve Kütüphane sayısının bölgede arttırılması gerektiğine vurgu yapan yurttaşlar mevcutta bulunan Halk Ekmek Büfelerinin sayısının da arttırılması gerektiğini belirterek bu konuda çalışma yapılmasını istediler.

Uğur Mumcu Mahalle sakinleri ayrıca Pendik Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hizmete giren 'Aydos Orman Yolu'nun Kartal bölgesinde kalan kısmının imar sorunlarının çözülmesiyle kısa süre içinde hizmete açılmasını talep ettiler.

''Mahallemi Dinliyorum'' buluşması kapsamında gerçekleşen toplantıda yurttaşların taleplerini cevaplayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tüm taleplerin ivedilikle değerlendirileceğinin altını çizerek Cemevi yapılması için gereken girişimlerin gelecek yılda çözümlenerek hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Gökhan Yüksel Kentsel Dönüşüm konusunda KİPTAŞ'la çözüm ortağı olarak çalıştıklarını ifade ederek çok fazla talebin olması nedeniyle geri dönüşlerde sorun yaşandığını ancak bunun da zaman içerisinde düzeleceğini vurguladı.Başkan Yüksel Kartal'da bir çok projenin kısıtlı imkanlar olmasına karşın hizmete kazandırıldığını ifade ederek bölge halkının taleplerinin en kısa süre içinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

MEME KANSERİ HASTALARI VE UZMANLAR BULUŞTU
İMAMOĞLU:‘MİLLETİN SORUNLARI YERİNE,BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞANLAR, BENİM YOL ARKADAŞIM DEĞİLDİR. NOKTA.”
GAZİLER GÜNÜ KARTAL'DA ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE KUTLANDI
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PENDİK'TE TÖRENLERLE KUTLANDI
KARTAL BELEDİYE TİYATROSU OYUNCULUK BÖLÜMÜ ÖN KAYITLARI BAŞLADI
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI CİHAZLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VELİLERE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ HAKAN ÖZTÜRK BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
PENDİK'TE “ENGELLİ İŞVEREN BULUŞMALARI”
ALMANYA'DAN VİZE BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA