İSVEÇ'TE UKRAYNALI SIĞINMACI KADINLARA ŞORT YASAĞI

İsveç'in güneyindeki Blekinge'ya bağlı Olofström kasabasında Ukraynalı kadın mültecilere farklı kültürlerden erkeklere karşı provakatif olduğu gerekçesiyle şort giymeleri yasaklandı.

İsveç'in güneyindeki Blekinge ilçesine bağlı Olofström kasabasında yer alan Galaxen Otel'de kalan Ukraynalı sığınmacı kadınlar, katı bir kıyafet kuralına tabi tutuldu.

Kadınlara uygulanan yasaklar, göbek açılı bluz ve mini şortları kapsıyor. İsveç Radyosu'nun haberine göre yetkililer tarafından yapılan resmi açıklama, bu kıyafetlerin aynı otelde yaşayan 'farklı kültürlerden erkekleri kışkırtabileceği' yönünde.

'Kadınları korumak' için getirildiği söylenen kısıtlamalar, sığınmacı aktivisti Gitana Bengtsson'un tepkisine neden oldu.

Radyoya demeç veren Bengtsson, "Ukraynalı kadınlar genelde senin benim gibi giyinirler. Fahişe gibi görünmüyorlardı. Otel müdürü, vücut kısımlarını gösteren kısa kıyafetler; mini şort veya etek giymemeleri gerektiğini söyledi" diye konuştu.

Bengtsson, durumu, kadın hakları örgütü Tjejjouren'e bildirdiğini de sözlerine ekledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri harekatından önce İsveç'e gelen sığınmacıların çoğu Müslüman ülkelerdendi ve en büyük payı, Afganlar, Suriyeliler ve Iraklılar oluşturuyor.

PESİAD YEREL BASIN MENSUPLARIYLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
CHP MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL İMAMOĞLU'NUN İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERMEK İÇİN PENDİK'E GELDİ
PENDİK'TE SİGORTASIZ ARAÇ KULLANAN SÜRÜCÜYE 24.997 TL PARA CEZASI KESİLDİ
PROF.DR.OĞUZ ÖZYARAL'DAN ELEKTRONİK SİGARA UYARISI:''TATLI AROMALARIN ARDINDA ZEHİR SAKLI''
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN ADALET ÇAĞRISI
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA BİR İLK! ÜÇLÜ PİST DÖNEMİ BAŞLADI
TUZLA BELEDİYESİ 2024 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E KÜFÜR EDEN OPET ÇALIŞANI İŞTEN ATILDI
DÜNYA ŞAMPİYONASINDA ZİRVEYE ÜMRANİYELİ İMZA!
15 NİSAN DÜNYA SANAT GÜNÜ KARTAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI