İBB MECLİSİ'NDE İKİ KREŞ PLANI DAHA AK PARTİ VE MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ

İBB Meclisi'nde Şubat ayı oturumlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projesi olan '150 mahalleye 150 kreş' sloganı eşliğinde hayata geçirilen çocuk kreşlerine AK Parti ve MHP grubundan iki kez red çıktı.

 

 

İBB Meclisi’nin şubat ayı oturumlarının ikinci bileşimi Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi’nde Meclis 1. Başkanı Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘Yuvamız İstanbul’ sloganıyla başlattığı “150 mahalleye 150 kreş” projesi kapsamında Bahçelievler’deki parsellerle ilgili plan değişikliği talebi gündeme geldi.

AK PARTİ VE MHP GRUBU KREŞ PLANLARINI İKİ KEZ REDDETTİ

Kocasinan Mahallesi’nde 7 bin 60 metrekarelik parselde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’nin planlara işlenip, arazinin bir kısmının da kreş alanı olarak belirlenmesi önerildi. AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu komisyonlar, plan teklifini reddetti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Mimaroba Mahallesi’nde 722 metrekarelik park ve dinlenme alanı fonksiyonlu parselin kreş alanı olarak planlaması için yaptığı plan değişikliği teklifi onay için İBB Meclisi’ne gönderildi. Ancak bu teklif de AKP-MHP grubu tarafından reddedildi.

DESTEK GÖRMESEK TE ÇOCUK KREŞLERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ

Oylama öncesi söz alan CHP Meclis Üyesi Figen Karadağ, bir çocuk etkinlik merkezinin siyaseten alınan kararla AKP – MHP tarafından reddedildiğini söyledi.

Karadağ, “Yuvamız İstanbul’ projesiyle 150 çocuk etkinlik merkezi hedeflemekteyiz. 15 tanesini hizmete sunduk 16’sının tamamlamaktayız. Her ne kadar bu Meclis'te birtakım dirençler gösterseniz de bugün birçok yerde çocuk etkinlik merkezleri 583 çocukla eğitim vermektedir.

Bu konuda kararlılığımız devam edecektir yeter ki herkesin önceliği eğitim olsun, yatırım insana dair olsun, betona dair olmasın. Kanal İstanbul gibi çılgın projeye düşünülen 75 milyar liralık yatırım, okul öncesi ve gençlerin geleceğine yatırılacak olsaydı, yatırım yapacağınız kaçınılmaz gerçek, akıl ve bilim yolunda olacaktık. Sizlerden destek görmesek de biz bu çocuk etkinlik merkezlerini tamamlayacağız” dedi.

X'TEN BLUESKY'A GÖÇ BAŞLADI
BANKALARDAN 20 BİN TL'NİN ALTINDA PARA ÇEKME İŞLEMLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME
CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ÖZGÜR ÖZEL'E RAKİP ÇIKTI
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ AYLAR SONRA İLK GÖRÜNTÜLENDİ
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY YANITI
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT;''BOYKOTÇULAR KAYBETTİ,TÜRKİYE EKONOMİSİ KAZANDI''
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA İMZA DESTEĞİ
SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN 16 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ
BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN AYBÜKE PUSAT DİZİNİN KADROSUNDAN ÇIKARTILDI
SGK'DAN EMEKLİLERİN FARK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA