GELENEKSEL OYUNLAR ÜMRANİYE'DE HAYAT BULUYOR

Ümraniye’deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “12. Geleneksel Çocuk Oyunları” uygulamasına 16 Aralık’ta başlandı.

 

Program ile geleneksel oyunların günümüz kuşağına tanıtılması ve sportif faaliyetlerin öğrenciler için eğlenceli hâle getirilmesi amaçlanıyor.

Kolektif bir şekilde spor yapmak ve geleneksel oyunları günümüze taşımak amacıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları programının 12’ncisine Ümraniye’deki okullarda 16 Aralık itibarıyla başlandı. Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinden oluşan program; yakan top, mendil kapmaca ve sek sek gibi geleneksel oyunları günümüz çocuklarıyla buluşturmayı hedefliyor.

Ümraniye bulunan 25 ilkokul, 12 ortaokul ve 8 lise olmak üzere toplam 45 okuldan 7.300 öğrencinin programa katılması planlanıyor. İlkokul ve ortaokullarda yakan top, sek sek ve mendil kapmaca kategorilerinde müsabakaların düzenlendiği programa liseler yalnızca yakan top branşıyla katılıyor.

Sporun eğlence ile desteklendiği programın 6 Şubat’ta sonlandırılması planlanıyor. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları Kapanış ve Ödül Töreni ile takdim edilecek.

X'TEN BLUESKY'A GÖÇ BAŞLADI
BANKALARDAN 20 BİN TL'NİN ALTINDA PARA ÇEKME İŞLEMLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME
CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ÖZGÜR ÖZEL'E RAKİP ÇIKTI
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ AYLAR SONRA İLK GÖRÜNTÜLENDİ
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY YANITI
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT;''BOYKOTÇULAR KAYBETTİ,TÜRKİYE EKONOMİSİ KAZANDI''
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA İMZA DESTEĞİ
SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN 16 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ
BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN AYBÜKE PUSAT DİZİNİN KADROSUNDAN ÇIKARTILDI
SGK'DAN EMEKLİLERİN FARK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA