CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI ''BAĞIMLILIĞA İNAT BAĞIMSIZ HAYAT'' PANELİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

CHP Kartal İlçe Başkanlığı uyuşturucu bağımlığına dikkat çekmek için Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi'nde ''Bağımlılığa İnat Bağımsız Hayat'' adlı panele ev sahipliği yaptı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat toplumun çok derin bir bir yıpranma içerisinde olduğunu belirterek CHP'nin birinci parti olarak asli görevlerinin farkında olduklarını ve bu doğrultuda uyuşturucu bağımlılığına çözüm bulunabilmesi için toplumsal farkındalığın yaygınlaşması adına bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Moderötörlüğü Sosyolog Gülay Yıldız'ın önderliğinde yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşen panelde ilk konuşmacı olarak söz alan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi ÇEMATEM Kliniği Çocuk Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi Koordinatörü eski çalışanı Doç. Dr. Arzu Çiftçi madde kullanımının bir akıl hastalığı olmayıp beyin hastalığı olduğunu ifade ederek madde kullanan bireylerin kendi istekleri doğrultusunda tedavi olmalarını talep etmeleri gerektiğini söyledi.

Çiftçi özellikle ergenlik dönemine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek madde kullanan bireyin aileleri tarafından gözlenmesinin önemli olduğunu bunun ayırdının ise bazı davranışsal özeliklerin fark edilerek görülebileceğini belirtti. Doç. Dr. Arzu Çiftçi klinikte toplumun gerek alt gerekse üst kültür grubundan çok fazla sayıda hastası olduğunu ifade ederek uyuşturucunun bu gün neredeyse her eve girebildiğinin görüldüğünü bunun bir alt kültür sorunu olmayıp toplumsal sorun haline geldiğini söyledi.

Çiftçi madde kullanımı konusunda özellikle ailelerin ergenlik dönemi içerisinde olan çocuklara karşı daha sevecen ve şefkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak ergen çocukların kimlik arayışı içerisinde olduklarını dolayısı ile madde kullanmaya daha fazla meyil gösterdiklerini ifade etti. Çiftçi madde kullanım yaşının küçüldükçe bireyde bıraktığı hasarın daha büyük bir hale geldiğini dolayısı ile bunun da daha uzun süre tedavi seçeneği yarattığını belirterek ailelerin çocuklarını ergenlik yaşından çıkana dek izlemeleri gerektiğini ifade etti.

Doç.Dr Arzu Çiftçi madde kullanımının okullarda daha yaygın hale geldiğine vurgu yaparak çok zeki ve pırıl pırıl çocukların bir şekilde buna bulaştırıldığını ifade ederek buna sadece ergenliğin değil genetik faktörlerle birlikte arkadaş seçimi ve çevre koşullarının da tetiklediğini belirtti.

Panel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Klinik Psikolog Seher Özdemir Arı'nın madde kullanımı ve tedavi seçenekleriyle ilgili sunumuyla devam etti.

Panel Birgün Gazetesi Editörü Eğitim ve Sağlık Muhabiri Sibel Bahçetepe ve İstanbul Barosu Avukatı Faruk Baş'ın  madde kullanımı ile ilgili kendi deneyimlerinin yer aldığı sunumun ardından son buldu. 

 devam eden panele: CHP Kartal İlçe Yönetimi,CHP Kartal İlçe Kadın Kolları ve Yönetimi, Kartal Belediye Meclis Üyeleri,,CHP Pendik İlçe  Niyazi Güneri, Kartal Kent Konseyi Başkanı Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 

KARTAL BELEDİYESİ'NİN VELİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR
MALTEPE'NİN HUZURU İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
BAŞKAN AHMET CİN USTA SANATÇILARI HAYALTEPE TESİSLERİNDE AĞIRLADI
İMAMOĞLU’NDAN ‘BEYOĞLU’ TEPKİSİ: VALİ DE UTANSIN, KAYMAKAM DA UTANSIN
KAYMAKAMLIKTAN ATILAN BEYOĞLU BELEDİYESİ ÇADIRLARDA HİZMET VERİYOR
ALZHEİMER HASTALIĞININ 15 NEDENİNE DİKKAT!
PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU
MEME KANSERİ HASTALARI VE UZMANLAR BULUŞTU
İMAMOĞLU:‘MİLLETİN SORUNLARI YERİNE,BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞANLAR, BENİM YOL ARKADAŞIM DEĞİLDİR. NOKTA.”
GAZİLER GÜNÜ KARTAL'DA ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE KUTLANDI