Çevre il ve ilçelerden gelen onlarca hayvan sahibi, yüzlerce küçükbaş hayvanın bulunduğu pazar alanımızda veteriner kontrolünde gerekli işlemler yürütülmektedir. Susurluk Belediyesi, kendi imkanlarını kullanarak maliyetinden 10 kat daha ucuza oluşturduğu hayvan Pazar yerinde 605 metrekaresi kapalı padok alanı, 90 metrekaresi kapalı sosyal tesisi alanı olmak üzere 4300 metrekare alan üzerine inşa edilmiştir.
Belediye Başkanı Nurettin Güney, bugüne kadar üretime dayanan birçok projeyi hayata geçirdiğini söylerken, canlı hayvan pazarının yalnız Susurluk’a değil bölgeye hizmet verecek şekilde planlandığını belirtti. Türkiye’nin en hareketli hayvan ticaret pazarına sahip olduklarını kaydeden Başkan Güney, sıhhi, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alış veriş imkânı sunacak pazar alanında vatandaşların dinlenme alanlarının da yer aldığını dile getirdi.
Başkan Güney; “Susurluk Belediyesi olarak üreticilerimizin desteklenmesi ve 150 bine yaklaşan büyük ve küçükbaş hayvan potansiyelinin arttırılması için canlı hayvan pazarı yapmaya karar verdik. İnşaata başlamadan önce hayvan üreticilerimizle, celeplerimizle görüştük, önerilerini dinledik. Üreticilerimizin, tüccarımızın ve vatandaşlarımızın daha sıhhi, güvenlikli, rahat bir ortamda alış ve satış işlemlerini yapmaları, ulaşım kolaylığı için Dereköy Mahallesi’ni seçtik. Hayvancılarımıza kullanışlı bir tesis sunmak için projemizi hazırlayarak inşaata başladık. Bugün, birçok şehrin dahi sahip olmadığı Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz” dedi.