BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNDU

Kartal’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

 

Törende konuşan Başkan Gökhan Yüksel, “Bizler, daha güçlü, daha adil ve daha demokratik bir Türkiye inşa etmekle yükümlüyüz.Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras; adaletin tesis edildiği, eşitliğin benimsendiği ve herkesin hakça yaşayabildiği bir ülke olacak” dedi.

Kartal Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“Daha güçlü, daha adil ve daha demokratik bir Türkiye inşa etmek zorundayız”

Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Yüksel, 23 Nisan’ın tarihsel değerine ve gelecek nesillere bırakılacak mirasa vurgu yaptı. Başkan Yüksel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan, sadece bir bayram değil; milletimizin, egemenliğini kayıtsız şartsız kendisine teslim ettiği tarihsel bir dönüm noktasıdır. Aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği eşsiz bir gündür.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor; çocuklarımızın daha aydınlık bir geleceğe yürümeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi vurgulamak istiyorum.

Bizler, daha güçlü, daha adil ve daha demokratik bir Türkiye inşa etmekle yükümlüyüz. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras; adaletin tesis edildiği, eşitliğin benimsendiği ve herkesin hakça yaşayabildiği bir ülke olacaktır. Bu da ancak Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi, demokrasiyle ve toplumsal adaletle taçlandırmakla mümkündür.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Kartal’da gün boyu sürecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNDU
İSTANBUL'DA 4.9 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PENDİK'TE COŞKUYLA KUTLANDI
İSTANBUL'DA 6.2 ŞİDDETİNDE DEPREMİN ARDINDAN ARTÇILAR DEVAM EDİYOR
MARMARA'DA MİNİ TSUNAMİ MEYDANA GELDİ
KARTALLI ÇOCUKLAR MECLİS KÜRSÜSÜNDE!
BAŞKAN AHMET CİN MAKAMINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
PENDİK’TE OKUL SPORLARI VOLEYBOL TURNUVASI COŞKUSU
BAŞKAN YILDIRIM, GELECEĞİN SÜRÜCÜLERİYLE PARKURDA BULUŞTU