BASINDA AŞI AYRIMCILIĞI; KARTI OLAN AŞILANACAK OLMAYANA AŞI YOK!

Koranavirüs salgını kapsamında riskli gruplar içinde yer alan basın mensuplarına verilen aşı önceliği tepkilere neden oldu.

Sadece basın kartı olan gazetecilerin aşı randevularına açılması basın kartı olmaksızın sahada çalışan basın mensuplarının aşılanmaya dahil olmaması ve internet medyası çalışanlarını kapsam dışında tutulması tepki çekti.

Basın mensuplarına koronavirüs aşısı yapılmaya başlanıyor. 212 basın sigortası olan basın mensupları, aşı için randevu alabiliyorlar.

Basın mensupları randevu alırken Biontech ya da Sinovac aşılarından birini tercih edebilecekler.

Basın mensupları aşı randevularını MHRS ve e-Nabız üzerinden alabiliyorlar. 

“KAYITSIZ ŞARTSIZ BU İŞİ YAPAN HERKESİN AŞILANMASI GEREKİR''

Daha önce akreditasyon sorunuyla karşılaşan ve 212 Sayılı Basın Kanunu kapsamına alınmayan yüzlerce internet medyası çalışanının kapsam dışında tutulması tepkilere neden oldu.

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler arasında ayrım yapılmasına tepki göstererek, “Bütün gazeteciler aşılanmalı, bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa bu durum zalimliğe dönüşür” dedi. Eren şunları söyledi: “Zaten basın kartıyla ilgili büyük bir sorun yaşanıyor. İktidar istediğine basın kartı veriyor, istemediğine vermiyor. Bu aşıda da turkuaz kartı olan aşı olacak, olmayan aşı yapamayacak.

Birincisi kayıtsız şartsız bu işi yapan sadece turkuaz basın kartı olanlar değil, internet sitelerinde de çalışan, aslında sadece muhabirlik, editörlük, kameramanlık yapan değil bunun yanı sıra teknik alanda da çakışan tüm meslektaşlarımız ayrımsız bir şekilde aşılanmalı. Sağlık Bakanlığı meslek örgütleriyle bağlantıya geçip kim gazeteci kim değil diye sorabilir. Bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa ayrımcılığın ötesinde bu durum zalimliğe dönüşür.”

TGS'DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI: AYRIMCILIĞA NEDEN OLMAYIN

Gazetecilerin aşıda öncelikli gruplar arasında yer almasının olumlu olduğunu söyleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Durmuş şunları söyledi: “Halkın doğru haber alma hakkı için gece gündüz çalışan gazetecilerin aşıda öncelikli hale gelmesi sevindirici. Bu karar olumlu ancak bu konuda bir ayrımcılık yapılmaması gerekiyor. İnternet medyasında çalışan gazeteciler de aynı işi yapıyor.

Bu sebeple internet medyasında çalışan gazetecilerin aşıda öncelikli gruba alınması lazım. Sağlık Bakanlığı'nın çok hızlı bir şekilde karar alıp bunu uygulayabileceğini düşünüyorum. İnternet medyasındaki kurumlara yazılacak bir yazıyla bu sorun aşılabilir. Sağlık Bakanlığı'nın gazeteciler arasında ayrımcılığa neden olmaması gerekiyor. İnternet medyasında yasal bir düzenleme yok diye burada çalışan meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

X'TEN BLUESKY'A GÖÇ BAŞLADI
BANKALARDAN 20 BİN TL'NİN ALTINDA PARA ÇEKME İŞLEMLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME
CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYINDA ÖZGÜR ÖZEL'E RAKİP ÇIKTI
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ AYLAR SONRA İLK GÖRÜNTÜLENDİ
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY YANITI
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT;''BOYKOTÇULAR KAYBETTİ,TÜRKİYE EKONOMİSİ KAZANDI''
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA İMZA DESTEĞİ
SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN 16 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ
BOYKOT ÇAĞRISI YAPAN AYBÜKE PUSAT DİZİNİN KADROSUNDAN ÇIKARTILDI
SGK'DAN EMEKLİLERİN FARK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA