AÇIK ÖĞRETİM ÇİLESİ!

2019-2020 Akademik Yılının başlaması ile birlikte, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıtlı yaklaşık 1 milyon öğrencinin ‘kayıt bedeli’ çilesi başladı!

Gençlerin akademik gelişimleri için sıkça terci ettiği Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıtlı yaklaşık 1 milyon öğrenci, Kayıt Bedeli adı altında her eğitim döneminde yaptıkları fahiş ödemeler nedeniyle bunalmış durumda.

Gazetemize ulaşan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi’ne her dönem daha zamlı bir şekilde eğitim bedeli ödediklerini, zaten geçim derdiyle uğraştıkları bir dönemde de bu ödemelerin daha da zorlayıcı olduğunu belirttiler. 

Öğrenciler; yüklü miktardaki eğitim bedellerini yılda 2 kez ödemenin kendilerini mağduriyete uğrattığını ve gerek Anadolu Üniversitesi, gerekse yüksek öğretimden sorumlu devlet birimlerinin bu mağduriyetleri artık görmezden gelmemeleri ve acil bir şekilde öğrenim görmek isteyen vatandaşlarına pozitif ayrımcılık sağlayan çözümler sunulmasını talep ettiler. 

Öğrenciler AÖF bürolarındaki yoğun kuyruklar nedeniyle işlemlerini yetiştiremediklerini ve Anadolu Üniversitesi Danışma Hatlarına ulaşamıyor olmalarının mağduriyetlerini ikiye katladığını ifade ettiler.

Haber: Perihan KORKUT

''MALTEPE KİTAP GÜNLERİ''BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN İLK KEZ ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE 10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL ZABITA TEŞKİLATININ 198. YIL DÖNÜMÜNÜ ZABITA EKİPLERİYLE KUTLADI
ADD GENEL MERKEZİ'NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB'DEN AMATÖR KULÜPLERE SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ
ÜSKÜDAR’DA ÜCRETSİZ UYGULANACAK HPV AŞISI İÇİN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI
STRES SAÇI BEYAZLATIYOR
İBB 9 EYLÜL İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İSKİ İŞ BİRLİĞİ İLE ALT YAPI HAMLESİ