65 YAŞ AYLIKLARININ KESİLMESİ TBMM'DE SORU ÖNERGESİ OLDU

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer 65 yaş maaş aylığı kesilen vatandaşlarla ilgili sorunları TBMM'ye taşıdı. Gürer TBMM'de konuyla ilgili önerge vererek Yaşlılık nedeniyle maaş alan binlerce vatandaşın aylıklarının neden kesildiğini sordu.

Refik Özkal, 72 yaşında. Maaşı kesilenlerden sadece biri. 20 yıl yeşil kart ile yaşamış, 65 yaş maaşı bağlanmış şimdi ise aldığı 600 lira da kesilmiş.

Özkal ‘Mağdurum’ diyor.CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 65 yaş yaşlılık aylığı alırken birdenbire aylıkları kesilenlerin mağduriyetini Bakan’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. Bakan, Gürer’e verdiği cevapta maaş kesintisinin söz konusu olmadığını söyledi ama sadece Niğde ili Ulukışla ilçesinde yüzü aşkın kişi mağdur.
Gürer yanıtlanması istemiyle, “Niğde ilinin pilot bölge seçildiği 65 yaş maaşı almak için uygunluk kriterlerinin yeniden düzenlendiği ve bu nedenle birçok kişinin maaşlarının kesileceği doğru mudur? Konuyla ilgili düzenleme yapılmış mıdır?” şeklindeki sorularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, verdiği yanıtta “2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki yaşlı yardımlarından yararlanma kriterleri ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmamış olup bu şekilde bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

ERENKÖY KURAN KURSU'NUN 8. HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ PENDİK'TE GERÇEKLEŞTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NİN 'MALZEMENİ AL GEL ATÖLYESİ BAŞLIYOR
“YOL HİKAYELERİ” RESİM SERGİSİ BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA DESTEK;KADIN EMEĞİ PAZARI KAPILARINI AÇTI
KARTAL'DA CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI BAŞLIYOR
ŞEHRİN ŞAİRLERİ ŞİİR GRUBU KARTAL'DA SAHNE ALDI
PENDİK SİVASLILAR DERNEĞİ ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
KADIKÖY’DE, 29 EKİM KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİ İLE BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE İÇME SUYU DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
PENDİKSPOR ERZURUMSPOR İLE 0-0 BERABERE KALDI