143 Gazeteci Cezaevinde Yerel Gazeteler Resmi İlan Kıskacında

Sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınlayan TGS, “Türkiye bugün baskı dönemini yaşıyorken ‘basın bayramı’ demek de o günü kutlamak da zül” ifadelerini kullandı.

Basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümü'nde TGS ,TGC,ve Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş) ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla gazetecilerin işsizlik, sansür, oto sansür, davalar ve gözaltılarla baskı altında tutulmaya çalışıldığını belirterek Basın Bayramı’nı kutlamayacaklarını açıkladı.

 134 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatan TGS, yaptığı açıklamada “Türkiye, Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 157. sırada, 10 bini aşkın işsiz gazeteci var, yüzlerce basın kartı iptal edilmiş durumda, medyanın yüzde 95’i iktidar kontrolünde, internet gazetecileri güvencesiz, yerel gazeteler resmi ilan kıskacında, medya çalışanlarının çoğu sendikasız ve toplu sözleşmesiz” ifadelerini kullandı.

“Bayram kutlayabildiğimiz günleri getirene kadar 24 Temmuz bizim için sadece tarihte bir gündür” diye devam edem eden TGC “Gazeteciler haklarına, toplum haberine sahip çıktığında 24 Temmuz bayram olacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

ERENKÖY KURAN KURSU'NUN 8. HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ PENDİK'TE GERÇEKLEŞTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NİN 'MALZEMENİ AL GEL ATÖLYESİ BAŞLIYOR
“YOL HİKAYELERİ” RESİM SERGİSİ BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA DESTEK;KADIN EMEĞİ PAZARI KAPILARINI AÇTI
KARTAL'DA CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI BAŞLIYOR
ŞEHRİN ŞAİRLERİ ŞİİR GRUBU KARTAL'DA SAHNE ALDI
PENDİK SİVASLILAR DERNEĞİ ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
KADIKÖY’DE, 29 EKİM KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİ İLE BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE İÇME SUYU DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
PENDİKSPOR ERZURUMSPOR İLE 0-0 BERABERE KALDI