• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

PENDİK BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINDA TARTIŞMA! CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ

PENDİK BELEDİYESİ  EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINDA TARTIŞMA! CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ
Pendik Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi tartışmalarla başladı.

Haberin Video Linki Ektedir;https://www.youtube.com/watch?v=3J_PalhxlSM&t=2s

CHP MECLİS ÜYELERİ TOPLU HALDE MECLİSİ TERK ETTİ

Pendik Belediyesi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi tartışmaların gölgesinde başlayarak CHP Grubunun salonu terk etmesiyle sona erdi.

Grupların gündem ve gündem dışı konuşmalarına yer verildiği toplantıda CHP Meclis Üyeleri  Meclis Başkanına tepki gösterip AK Parti grubuna verilen konuşma süresinin CHP grubuna verilmediğini öne sürerek muhalefetin sesinin kesilmek istendiğini vurgulayıp  Meclis Salonunu toplu halde terk ettiler.

Meclis toplantısında söz alan CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Bülent Türkyılmaz Doğu Mahallesi İbni Sina Caddesi Botaş Parkı’nın alt kısmında bulunan Sağlam Sitesi’nin girişi önünde bulunan iki parselin çöp atıklarıyla dolu olduğunu belirterek Pendik Belediyesi’nin bu alanla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını söyledi. Türkyılmaz soru önergesinde  bu alanın bakım çalışması yapılarak yeni bir park yapılması için Başkanlık makamına yazılı önergesini sundu.

ABDULLAH KOÇYİĞİT; AK PARTİ DÖNEMİNDE OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 80'E ÇIKTI

AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Abdullah Koçyiğit; CHP Meclis Üyelerinin Eğitimle ilgili ağır ithamlarda bulunduklarını ifade ederek  çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ettiklerini ve yapılan bu ithamları da şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.Koçyiğit; Hani diyorlar ya Ak Parti döneminde hiç bir şey yapılmadı okullar rezalet. Katkı paylarıyla dönüyor. Mesem cinayetler buna benzer bir öğrenciye yemek veremediniz vs ithamlarda bulunuyorlar. Arkadaşlar 20 yıllık AK Parti döneminde 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin 300 bin olan derslik sayısı 900 bine çıkartılmıştır. Eğitime verilen burslar 81 vilayette açılan Üniversiteler taktire şayan çalışmalardır. Aynı zamanda özellikle Anadolu’daki öğrencilerimize eğitim yardımı yapılarak okullaşma oranı arttırılmış,ve öğrencilerimiz eğitim hayatının içerisinde tutulmuştur.’’dedi. Koçyiğit AK Parti öncesinde 5 yaş grubu okullaşma oranı yüzde 11 olduğunu bu oranın AK Parti döneminde  yüzde 80’e çıkartıldığını ifade etti.

HAYRİYE UYANIK;''TARİKATLARI EĞİTİM SİSTEMİNE SOKTUNUZ BERBAT ETTİNİZ''

CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Hayriye Uyanık AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Abdullah Koçyiğit’in konuşmalarına cevap vermek üzerine söz alarak; Abdullah bey sanki Türkiye’de yaşamıyor. Vallahi çok şaşırdım. Çünkü AK Parti iktidarda bulunduğu dönem boyunca eğitim sisteminde sınıfta kalmıştır. Tarikatları eğitim sistemine soktunuz berbat ettiniz. Burada çıkıp bunları konuşuyorsunuz gerçekten çok şaşırdım. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Sabah Fatih Altaylı bir istatistik söyledi çok emin değilim araştıracağım.8 yılda Türkiye’de kaybolan çocuk sayısı 100 bini bulmuş.Bu çocuklara niye sahip çıkmadınız nerede bu çocuklar? Çocuklar Kuran Kursuna giriyorlar çıkamıyorlar oradan. Çocuklara sahip çıkın’’dedi.

HÜSEYİN TOPÇU;''CHP KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA KENDİ DÜŞÜNCESİNDEN BAŞKA HİÇBİR DÜŞÜNCEYİ KABUL ETMEMİŞTİR''

AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Topçu ise CHP Meclis Üyesi Hayriye Uyanık’ın sözlerine cevap vererek;’’CHP’nin geleneksel yapısı ortada, kendilerinin düşüncesi dışında hiçbir düşünceyi CHP’nin kurulduğu günden beri kabul etmemiştir. Bu düşüncelerini topluma dikta ile demokrasi dışı yollarla gerekirse kabul ettirmeye çalışmışlardır. Hala o günlerin özlemiyle yanıp tutuştukları için AK Parti’nin yaptıklarını kabul etmeleri mümkün değildir’’dedi.

BERAT MAKSUT USTA; ''YENİLENEN DENİZ CADDESİ KORUNARAK DEKORATİF IŞIKLARLA DONATILSIN''

CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Berat Maksut Usta;SGk’nın  Kurtköy’e taşınmasıyla bölge esnafının ekonomik anlamda zorluk yaşadıklarına dikkat çekerek esnafların talebi üzerine  yenilenen  Deniz Caddesi’nin  korunarak dekoratif ışık süslemelerinin yapılması ve yeni peyzaj düzenlemeleriyle Caddenin cazibesinin arttırılması ve yeni meydan kazandırılmasına yönelik  önerge verdi.

Pendik Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi gündemin daha önce dağıtılması nedeniyle oylamaya sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı 7 Ekim Pazartesi günü saat 11'de yapılması teklif edilip  oy birliği ile kabul edildi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.