• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

PENDİK AYDOS ORMANI'NDA ÇIKAN YANGINDA 4 HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ

PENDİK AYDOS ORMANI'NDA  ÇIKAN YANGINDA 4 HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ
Pendik'teki Aydos Ormanı'nda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar sonrası bölgede söndürme çalışmalarını başlatan itfaiye ekipleri müdahalelere devam ediyor.

 

 Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken alevler yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Pendik Belediyesi yangının başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ekiplerini sevk ederek yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.Öte yandan yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmaların  aralıksız sürdürüyor. Aydos Ormanı'nda çıkan yangınla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaparak yangının kontrol altına alındığını söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA; ''YANGIN KONTROL ALTINA  ALINDI''

Yangına ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik  Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca İtfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibariyle 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir" denildi.

Haberin Videosu Ektedir;https://studio.youtube.com/video/FNrP6gTr-tc/edit

akin.jpgakin2.jpg

Yangın söndürme çalışmalarına PEAK Arama ve Kurtarma ekibi başta olmak üzere Akıncılar Arama Kurtarma Ekibi, İtfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerde dahil toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etti.Türk Kızıılayı Pendik Şube Başkanlığı da olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına katılan görevlilere yemek ve su tedarikinde bulundu. 

1-064.JPG

Yangına İstabul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 arazözle karadan müdahale edilirken, bir yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına destek verdi.

2-239.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.