19 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

YAĞMUR SUYU KANAL UZUNLUĞU 77 KM’Yİ BULDU

Pendik’i yaklaşan kış dönemine karşı hazırlayan Pendik Belediyesi ekipleri, yağmur suyu kanal çalışmalarına hız verdi. Bu yılın başından bu yana 8 km kanal inşa eden ekipler, toplam yağmur suyu kanal uzunluğunu 77 km’ye çıkardı.

YAĞMUR SUYU KANAL UZUNLUĞU 77 KM’Yİ BULDU

17 Eylül 2024 Salı 11:08

 

Pendik Belediyesi ekipleri, yağmur suyu kanalı imalatını sürdürüyor. Yeşilbağlar Mahallesi Çınar Sokak’ta faaliyetlerini sürdüren belediye ekipleri, yağış yükünün fazla olduğu noktalara öncelik veriyor. Aynı zamanda Yol Bakım ve Onarım Aracı’yla periyodik kanal ve mazgal temizliği de yapan ekipler, böylece yaklaşan kış mevsimine karşı Pendik’in alt yapısını güçlendiriyor. Bu yılın başından bu yana 8 km kanal inşa eden ekipler, toplam yağmur suyu kanal uzunluğunu 77 km’ye çıkardı.

2-20240917111006.jpg

Yağmur suyu ve atık su kanalı neden önemli?

Yağmur suları kanallara alınarak uzaklaştırılmadığı zaman özellikle sağanak yağışlarda cadde ve sokakların suyla dolmasına neden oluyor. Yaya ve araçların hareket etmesi zorlaşırken düşük kotlu evlerde de olumsuzluğa neden olabiliyor. Bu yüzden de kentte artan nüfus ve buna paralel artan yapılaşmaya yönelik yağmur suyu ve atık su kanallarının imalatının aynı hızda sürmesi gerekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA