19 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI CİHAZLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralıoğlu İsrail'in Lübnan'da Hizbulah mensupları tarafından kullanılan çağrı cihazlarını patlayıcı olarak kullanması ardından Türkiye'de risk olup olmadığı üzerinde açıklama yaptı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI CİHAZLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

18 Eylül 2024 Çarşamba 13:44

 

İsrail'in, Lübnan'da çok sayıdaki Hizbullah mensubunun kullandığı çağrı cihazlarını, üzerlerinde infilak ettirmesinin ardından cihazlara nasıl patlayıcı işlevi verildiği tartışma konusu haline geldi.

Çağrı cihazlarının modelleri ve Türkiye'de kullanılıp kullanılmadığı da merak ediliyordu.

Konuyla ilgili AA'nın sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralıoğlu  Türkiye'de çağrı cihazı  kullanılmadığını söyledi.

Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

SİBER GÜVENLİK NOKTASINDA İLK 10 ÜLKE ARASINDAYIZ

Türkiye'de her gün 400'den fazla siber saldırı önlendiğini de açıklayan Uraloğlu, "Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız" diye konuştu.

ANKARA İZMİR ARASI 2027 YILINDA TAMAMLANACAK

Uraloğlu, Ankara-İzmir arasındaki hızlı tren hattına ilişkin de konuştu. İki şehir arasındaki sürenin 3.5 saate ineceğini ve projenin 2027'de tamamlanacağını belirten Uraloğlu, "2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek" dedi.

Uraloğlu, 'Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi' hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladı, 2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA