23 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C

TÜRK-İŞ;''10 MİLYON YURTTAŞ 2020 LİRAYA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR''

Asgari ücretle çalışan 10 milyon emekçi kesim Ocak ayında yapılacak zam oranını beklerken Türk-İş kendi araştırmasını açıklayarak 10 milyon yurttaşın 2020 lira maaşla geçinmeye çalıştığını söyledi.

TÜRK-İŞ;''10 MİLYON YURTTAŞ 2020 LİRAYA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR''

26 Kasım 2019 Salı 10:38

Asgari ücretli çalışanlar Ocak ayında zamlı maaşlarını almak için gün sayıyor. Türk-İş yaptığı araştırma sonucu asgari ücretle geçinmeye çalışanların sayısının görünenden çok olduğunu belirtti.Asgari ücretli çalışanların 2020 liraya ev geçindirdiğini belirten Türk-İş 14 milyon çalışanın 10 milyonunun asgari ücret altında çalıştığını ifade etti.Türk-İş tarafından araştırmada 10 milyon asgari ücret çalışanı 2020 lira ile kirasını ödemeye çalıştığı ve geçim zorluklarıyla mücadele ettiklerine vurgu yapıldı.

Türk- İş Türkiye'de net olarak asgari ücretli çalışan sayısının bilinemediği yaklaşık olarak çalışan sayısının 7-8 milyon olarak söylendiğini belirterek gerçek rakamların gizlendiğini belirtti. Araştırmalarda asgari ücretli çalışanlarının örgütlenme konusunda yetersiz olduğu ve bu nedenle özel sektörde asgari ücret altında çalışmaya mahkum edildikleri ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA