23 Kasım 2024
  • İstanbul4°C
  • Ankara16°C

KONU TURİZMSE, İŞİN KÜLTÜRDE!

Bugün sizlere, alanında yenilikler yapmayı kendine ilke edinmiş, genç bir akademisyeni tanıtacağım.

KONU TURİZMSE, İŞİN KÜLTÜRDE!

26 Temmuz 2019 Cuma 11:17

Adı Pelin Tuna…

İstanbul Kültür Üniversitesi MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı. Sektörün önemli firmalarıyla kurduğu bağlantılar sayesinde bölümünde yüzde yüz doluluk oranını yakalamış ve bu sayede öğrencilerine yüzde yüz iş garantisi sunmayı başarmış başarılı bir yönetici.

asil-foto-001.jpg

Özgür İstanbul Gazetesi;-Altmış yıllık köklü bir geçmiş ve birikime sahip olan Kültür Eğitim kurumları içinde, kendine büyük hedefler koyan genç bir akademisyen olmak zor durum mu?

Pelin Tuna- Aslına bakarsanız bir konuda başarı elde etmek istiyorsanız, bireysel çabalar sizi bir yere kadar götürebiliyor. Evet, daha önceki çalışma yaşamımda da hedeflerim büyüktü ancak burada kısa sürede atılan adımlarda, çabamın yanı sıra sağlanan olanaklar ve rahat çalışma ortamı bu başarıyı hızlandırdı diyebilirim.

Özgür İstanbul Gazetesi;Kültür Eğitim kurumlarında kaç yıldır görev yapıyorsunuz ve bu süredeki çalışmalarınızı kısaca özetleyebilir misiniz?

Pelin Tuna; İki yıldır İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği program başkanlığı görevini sürdürüyorum. Meslek Yüksekokulları, öğrencilerini kısa sürede iş yaşamına hazırlayan eğitim kurumlarıdır. Bu göreve getirildiğimde, benim temel çıkış noktam bu yönde oldu. Öğrencilerimin 2 yıllık teorik temelde aldığı eğitimi, aynı zamanda uygulamalı olarak tamamlamasını sağlamayı hedefledim. Sektörel işbirliklerini, her öğrencinin staj ve eğitim sonrasında işe yerleştirilmesine katkı sağlayacak şekilde geliştirdim.

Özgür İstanbul Gazetesi; Mezun öğrencilerinize yüksek oranda iş imkânı yaratabiliyorsunuz diye anlıyorum. Bir oran verebilir misiniz bize?

Pelin Tuna; Programımızdan mezun olan öğrencinin tamamına iş imkânı sunabiliyoruz. Yani %100 iş garantili bir program diyebiliriz.

Özgür İstanbul Gazetesi; İşbirliği protokolleri yaptığınız kuruluşları neye göre seçiyorsunuz?

Pelin Tuna; Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ile 2017 yılında yaptığımız bir protokol çerçevesinde bu alanda belirli ölçütlerimiz var. En seçkin oteller ile doğrudan işbirliklerimiz mevcut. Portföyümüzde bulunan kuruluşların hepsi, kendi alanında en önde gelenleridir.

Özgür İstanbul Gazetesi; Hangi firmalarla protokol yaptınız mesela, isim verebilir misiniz?

Pelin Tuna; Sektörün en seçkin firmalarıyla işbirliği halindeyiz. Örneğin; Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Swissotel The Bosphorus, Dedeman İstanbul, Mövenpick Hotel İstanbul, Point Hotel Barbaros, Ramada Istanbul Old City Hotel, Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Hotel, Hampton by Hilton İstanbul Ataköy, Courtyard Marriott International İstanbul Hotel, Hawthorn Suites by Wyndham, Radisson Blu Conference & Airport Hotel, Tryp by Wyndham İstanbul Airport, Bilek Hotel İstanbul, Adonis.com, Otel Temizlik Eğitim ve Dekorasyonu Derneği, Solar Beach Therapy Kilyos‘u sayabilirim…

333.jpg

Özgür İstanbul Gazetesi;Eğitimci kadronuzda da bu otellerden önemli isimleri bulundurabiliyor musunuz ?

Pelin Tuna; Elbette. Sektörden eğitim desteği aldığımız öğretim elemanlarımızın hemen hepsi, üst düzey yöneticilerden oluşuyor.

Özgür İstanbul Gazetesi; Programda aktif kaç öğrenciniz var? Kontenjanlarınızın doluluk oranları ne durumda ?

Pelin Tuna; Kontenjanlarımızın tamamı dolu durumda.

Özgür İstanbul Gazetesi; Ülkemizin ekonomik koşullarını düşündüğümüzde, kontenjanının tamamını doldurabilmek büyük başarı… Peki öğrencilerinizin akademik sorunlarıyla doğrudan ilgilenebiliyor musunuz?

Pelin Tuna; Biz her öğrencimizi, kayıt aşamasından mezun olana kadar, programın olmazsa olmaz bir parçası gibi görüyoruz. Bu bağlamda mentörlük sistemini hayata geçirdik. Her öğrencimizin, sorunları ile birebir ilgilenen bir danışmanı mevcut. Ayrıca öğrencilerimiz ile mezun olduktan sonra da iletişimimiz kopmuyor. Potansiyel öğrencilerimize de destek olabilecek bir ağ şeklinde her geçen gün büyüyoruz.

Özgür İstanbul Gazetesi; Kültür Üniversitesi’nin Turizm konusundaki başarısı söz konusu olunca, Pelin Tuna adı öne çıkıyor, yanlış mı düşünüyorum?

Pelin Tuna; Yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan sözüne benziyor bu. Dediğim gibi, üniversitem bana rahat çalışma ortamı sağlıyor, ben de prensipler çerçevesinde, hedeflerime ulaşmak için var gücümle çalışarak karşılığını vermeye gayret ediyorum. Sonuçta; başta öğrencilerimiz olmak üzere,  hem üniversitem kazanıyor, hem de ben güzel işlere imza atmanın mutluluğunu ve işini iyi yapmanın huzurunu yaşıyorum. Başarı, ancak planlı çalışmanın bir ürünüdür. Bu anlamda Kültür Üniversitesi’yle birbirimizi tamamlıyoruz demek yanlış bir ifade olmaz.

Özgür İstanbul Gazetesi; Un, şeker ve yağ var, siz de tecrübenizle helvayı yapıyorsunuz yani... İşin özeti bu herhalde… Teşekkür ederim bize zaman ayırdığınız için. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Pelin Tuna;Ben teşekkür ederim.

Ropörtaj; Meltem KAYNAŞ KAZEZYILMAZ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA