18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

E-HACİZDE İKİNCİ DALGA: VATANDAŞLARIN HESAPLARINA BLOKE KONULDU

KYK,Taşıt vergisi başta olmak üzere Trafik cezaları SGK borçları olan 3 milyon yurttaşa E-haciz uygulaması başlatıldı.

E-HACİZDE İKİNCİ DALGA: VATANDAŞLARIN HESAPLARINA BLOKE KONULDU

12 Kasım 2019 Salı 09:30

.Ekim ayında E- haciz yoluyla binlerce yurttaşın banka hesapları bloke edilerek mağduriyetin yaşanmasına neden olunmuştu. KYK borç ödemeleri başta olmak üzere SGK taşıt vergisi ve diğer borçlar için devlet ikinci kez E- haciz uygulaması başlatarak 1.5 milyondan fazla vatandaşın hesaplarını bloke etti. E- haciz uygulanmasıyla karşı karşıya kalan yurttaşlar borçlarını ödemek ve haciz uygulamalarının kaldırılması için bankalara akın etti.

Bu sefer 1.5 milyondan fazla kişiyi kapsayan e-haciz sonrası, vatandaşlar hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın etti.

Ekim ayında yapılan e-hacizlere göre yapılan bu son işlemlerin kapsamı da genişletildi. Şu an çalışsın veya çalışmasın, hesapta bakiye olsun ya da olmasın e-haciz gönderiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlarla birlikte, KYK borcu olup henüz çalışmayanların da hesaplarına e-haciz işlemi yapıldı. .

Şirket Ortaklarına da E-Haciz Uygulaması Başlatıldı

Ekim ayında yapılan E-haciz uygulaması sadece vatandaşların bireysel borçlarına yönelik olup ikinci kez yapılan E-haciz uygulamasının kapsam alanı genişletilerek borçlu kişilerin iş ortaklarına  da E-haciz işlemi uygulandı.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA