18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

BTK'DAN İNSTAGRAM TOPLANTISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

BTK Türkiye genelinde kapatılan sosyal medya platformu İnstagram toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. İnstagram toplantısıyla ilgili yapılan açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uralıoğlu istenilen sonucun henüz alınamadığını belirtti.

BTK'DAN  İNSTAGRAM TOPLANTISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

06 Ağustos 2024 Salı 10:17

 

Toplantıya, Uraloğlu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri de katıldı. Görüşmede, META’ya katalog suçlar ve toplumun hassasiyetlerine aykırı içeriklerin yanı sıra, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajları konusunda uyarılar yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nden Meltem Güneş'in haberine göre META yetkilileri, ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini savundu.

Uraloğlu başkanlığındaki heyet, Türkiye’nin terör örgütü listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ’ye yönelik destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiğini belirtti. META, PKK konusunda bu talebe yeşil ışık yaktı. Türkiye’nin platformdan kaldırılmasını istediği içerik listesi şirkete sunuldu. Ancak terör tanımı konusunda görüş ayrılığı yaşandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA