20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PENDİK'TE TÖRENLERLE KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle kutlanan Gaziler Günü anma programı, tüm Türkiye de olduğu gibi Pendik'te de törenlerle kutlandı.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PENDİK'TE TÖRENLERLE KUTLANDI

19 Eylül 2024 Perşembe 11:15

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilişinin 103.Yıl Dönümü olan "19 Eylül Gaziler Günü" Pendik'te çelenk sunumu ile kutlandı.Pendik Sahil Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören sırasıyla çelenk sunumu ile başlayarak ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

su1-002.JPG

Törene; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin,Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Saygın,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nihal Aslantaş ve siyasi partiler yer aldı.

su-2-001.JPG

Törende günün anlamı üzerine kısa bir konuşma gerçekleştiren Anadolu Yakası Muharip Gaziler  Derneği Başkanı Nihat  Aslantaş;'' Bağımsızlığı ve İstiklali için vatanı topyekün koruyan Trablusgarp'ta,Çanakkale'de Sarıkamış'ta ve hatta Galiçya'da kanıyla vatan toprağını süsleyen bir ecdadın torunuyuz biz.Ve torunu olduğumuz bu kutlu milletin beylikten devlet kuran Osman'ı gibi cesur çağ açıp çağ kapatan Fatih'i kadar kararlı,anka kuşu gibi küllerimizden doğmamızı sağlayan Mustafa'sı ve daha niceleri gibi kahramanları ve gazileriyiz. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda cesaret ve yiğitlik ise şanlı Türk tarihimizde mevcuttur''dedi.
Pendik Sahil Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Pendik Belediye Başkanlığı tarafından AKM'de gazilere yönelik düzenlenen kahvaltı programı  ardından tören alanından başlanmak üzere  Gazi Paşa Caddesi'ne kadar mehter marşları eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.Yürüyüşe Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız,Garnizon Komutanlığı, Anadolu Yakası Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nihat Altıntaş ve çok sayıda birim müdürleri katıldı.

ana-6-002.JPG7-066.JPG

13-024.JPG

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA