Maltepe Belediyesi, “2025 - 2029 Stratejik Plan” hazırlığı kapsamında Sosyal İklim Derneği ve Ulusal Demokratik Enstitüsü (National Democratic Institute-NDI) iş birliğiyle gençlerin yerelde karar alma süreçlerine aktif katılımı için gençlik çalıştayı düzenledi.
Strateji Geliştirme Müdürlüğü, çalıştayı Ulusal Demokratik Enstitüsü (National Democratic Institute-NDI), Sosyal İklim Derneği ve Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin katılımı ile gerçekleştirdi. Yaklaşık 30 gencin katıldığı çalıştay da gençlerin değişen ve gelişen ihtiyaçları konuşuldu ve durumla ilgili tespitler yapıldı. Maltepe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen çalıştay da, Belediye Başkanı Esin Köymen’in temel ilke olarak ön plana çıkardığı “Yerel Yönetimde Demokratik, Kamucu, Katılımcı ve Şeffaf Bir Sistemi Birlikte Oluşturmak” anlayışı temel alındı.
ÇALIŞTAYDA 4 ANA BAŞLIK ÖN PLANA ÇIKTI
Çalıştay da Ulusal Demokratik Enstitüsü’nden Selin Peker, Sosyal İklim Derneği’nden Gaye Tuğrulöz ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden Sosyolog Aslıhan Akman İri toplantının verimli geçmesi ve somut önerilere dönüşmesi için birer sunum gerçekleştirdi. Özellikle Ulusal Demokratik Enstitüsü (National Democratic Institute-NDI) ve Sosyal İklim Derneği’nin “Gençliğin Yüzleri Paydaşları” ile 15 belediyede sürdürdüğü çalışmalardan süzülerek ortaya çıkan öneri ve görüşler, hem yazılı hem de gençlerin yaptıkları sunumlarla aktarıldı. Çalıştay da ‘Konut Sorunları ve Gençlerin Barınma Zorlukları’, ‘Belediyelerin Gençlerin Barındığı Alanlara Yönelik Deprem Politikalarının Eksikliği’, ‘Gençlik Odağında Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Politikalarının Eksikliği’ ve ‘Toplumsal Cinsiyet Temelinde Tüm Bireylerin Kamusal Alanda Temsil ve Katılımı Önündeki Engeller’ gibi konular ele alındı. Daha sonra bu konular Maltepe özelinde tartışılıp stratejik plana eklenmek üzere rapor çalışmaları devem etmektedir.
YUVARLAK MASADA TARTIŞTILAR
Sonrasında belediye yetkilileri, ‘Gençliğin Yüzleri Paydaşları’ ve katılan gençlerden oluşan 4 yuvarlak masa oluşturuldu ve tartışma programına geçildi. Gençler yaklaşık 1 saat boyunca tartışarak öncelikli sorunları tanımladılar, sorunun çözümü için tespit ve hedefler belirleyerek uygulama planları sundular. (01.08.2024)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.