İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem 24 vatandaşın ölümüne 804 kişinin yaralanmasına neden oldu. Deprem başta istanbul olmak üzere bir çok ilde de hissedildi.
KUŞADASI'NDA 5.1 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ
Akşam saatlerinde ise Aydın'ın Kuşadası ilçesi sarsıldı. Buradaki sarsıntının büyüklüğü 5.1 olarak açıklandı ve çevre illerde de hissedildi.
05:18: 62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.
BÖLGEYE 6 BİN 49 GÖREVLENDİRİLDİ
- 04:10: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saat 03.00 itibarıyla İzmir'de arama, kurtarma, sağlık, psikososyal destek ve insani yardım için toplam 6 bin 49 personel ile 836 araç ve 20 arama köpeği görev yapmaya başladı.
Deprem bölgesine 3 bin 66 çadır, 34 mobil baz istasyonu, 26 bin 130 battaniye, 10 bin 560 yatak, 6 bin yastık çarşaf seti, 5 mobil mutfak, 5 ikram aracı, 2 mobil sosyal hizmet aracı ve 164 bin 938 malzeme (ikram ve içecek) ulaştırıldı.
Ayrıca bölgeye 3 mobil koordinasyon tırı, 7 askeri kargo uçağı, 1 insansız hava aracı (İHA), 11 Sahil Güvenlik botu, 6 helikopter, 1 dalış timi, 292 emniyet personeli sevk edildi.
341 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ
- 04:07: AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 04.00 itibarıyla depremin ardından 31'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde, 341 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.
Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden (SAKOM) alınan bilgiye göre, 1'i boğulma nedeniyle olmak üzere 24 kişinin depremde hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, İzmir'de 743, Manisa'da 5, Balıkesir'de 2 ve Aydın'da 54 olmak üzere 804 kişinin yaralandığı bildirildi.
Açıklamada, arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 8'inde çalışmaların tamamlandığı, kalan 9 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
ADLI TIP İŞLEMLERİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
- 03:15: Adalet Bakanı Gül de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın başlatıldığını. Özellikle şu anda otopsi işlemleri, adli tıp hizmetlerinin kesintisiz şekilde verildiğini belirtti.
'ULAŞIM VE BARINMA SORUNU YOK'
- 03:10: Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, genel itibarıyla ne ulaşım ne hastane ne yemek ve barınma ne de enerjiyle alakalı bir sorunun kalmadığını söyledi.
OPERATÖRLER ÜÇGENLEME MODELİYLE YURTTAŞLARIN YERLERİNİ TESPİT EDİYORLAR
Pakdemirli, "Operatörler baz istasyonlarını kullanarak özellikle göçük altında kalan canlarımızın kullanmış olduğu cep telefonlarının üçgenleme modeliyle de yerlerini tespit konusunda çalışma yürütüyorlar. Tam üç boyutlu olmadı ama özellikle bize ciddi bir rehberlik edeceğini düşündüğümüz bu çalışmaya devam ediyorlar" dedi.
Bakan Pakdemirli, "Konuşmuş olduğumuz Buse kızımız kurtuldu. Ailesi de çıktı. Maalesef İnci kızımızı da takip ediyorduk, o henüz çıkmadı ama Buse kızımıza tabii ki sevindik. İnşallah umut bağladığımız herkes göçük altından sağlıklı, diri bir şekilde çıkar" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.