• BIST 9155.1
  • Altın 4051.509
  • Dolar 38.494
  • Euro 43.8874
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 2. dalga operasyonunda gözaltına alınan 48 kişinin ifadesi tamamlandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonda aralarında Dilek Kaya İmamoğlu’nun abisi Cevat Kaya ve İBB Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu’nun da bulunduğu 18 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Sulh ceza hakimliği, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un da aralarında bulunduğu dört kişi hakkında ev hapsine hükmetti.

İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen'in de aralarında bulunduğu 26 kişi ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.

'Ekrem İmamoğlu liderliğinde suç örgütü'

Savcılık tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen sevk yazısında, "Ekrem İmamoğlu liderliğinde teşkil edilen çıkar amaçlı suç örgütü" ifadesi kullanırken gözaltına alından 30 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Tutuklananlar arasında Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz, Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcıları Onur Aldı ve Erdinç Çolak, İBB Kamulaştırma Genel Müdür Fatih Özçelik ve Ekrem İmamoğlu’nun koruma personeli Çağlar Türkmen de yer alıyor.

Soruşturma kapsamında 52 kişi 26 Nisan Cumartesi günü gözaltına alınmış, 48'i savcılıkta ifade işlemlerinin tamamlanması ardından salı günü adliyeye sevk edilmişti.

Savcılık tarafından, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cumartesi günü sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumartesi günü Mersin'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İSKİ başta olmak üzere İBB'nin birçok birimine düzenlenen yeni operasyon dalgasının zamanlamasına dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.