• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C

ANADOLU YAZARLAR VE GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN YAZICI’YA ALTIN İMZA ÖDÜLÜ

ANADOLU YAZARLAR VE GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN YAZICI’YA ALTIN İMZA ÖDÜLÜ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Tuzla’daki teknoloji ve dijitalleşme alanındaki örnek çalışmaları, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği(AYGAD) tarafından Altın İmza ödülüne layık görüldü.

 

Başkan Yazıcı ödülünü, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Başkanı Ahmet Işık’ın elinden aldı. Başkan Yazıcı, ödül töreninde yaptığı açıklamada gazetecilerin dijital okuryazarlık konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek,” mesleğin gerektirmiş olduğu bütün özelliklere sahip olmakla beraber dijital okuryazar olmayan bir gazetecinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. O zaman gazeteciliğin de bilgeliğe kadar giden yolda, bilerek, doğru kaynağı doğru yerden almak, onu en iyi şekilde sentezleyip ortaya koyabilmenin yolu dijital okuryazarlıktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği'nce (AYGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen "Altın İmza Ödülleri" Pendik’te bir otelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, ödüle layık görülen basın mensuplarına, belediye başkanlarına, STK'lara ve iş insanlarına plaket takdim edildi. Törende Tuzla’da hayata geçirilen vizyon projelerin başında yer alan teknoloji ve dijitalleşme alanındaki örnek çalışmaları nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Altın İmza ödülü takdim edildi. Başkan Yazıcı ödülünü, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Başkanı Ahmet Işık’ın elinden aldı. Gecede Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, haberler.com, Ulusal Kanal’dan Sinem Fıstıkoğlu gibi isimler ödüle layık görüldüler.

“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM VE TEBRİK EDİYORUM”

Ödül aldığı sırada açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Öncelikle AYGAD’ın değerli başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum ve tebrik ediyorum. Böylesine bir günü kutlayan gazeteciler derneğimize ve yazarlarımıza da teşekkür ediyorum. Gazetecilik ve yazarlık yerelle evrensel değerler bir arada olunca gerçekten onları kutlamamak, onların bu gayretlerini tebrik etmemek elde değil. Böylesine evrensel kavramları bir arada bulundurmak kolay değil. Kalkınmanın yerelden olduğunu düşünen bir kardeşiniz olarak, biz bu anlayışla hizmet ediyoruz. Yine evrensel gazeteciliği bir araya getiren AYGAD’a ve bu gibi çalışmalara çok önem ve değer veriyorum. Tebrik ediyorum” dedi.

“ŞEHRİN IQ’SUNU NE KADAR ARTIRISANIZ ARTIRIN, KULLANICILARIN DİJİTAL OKURYAZAR OLMASI GEREKİYOR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Dijitalleşme, dijital hayat ve geleceği çok iyi olan big datadan, yapay zekadan, akıllı şehirlerden, akıllı dünyadan veya akıllı evlere varana kadar, giyilebilir teknoloji ile yaşanan bir dünyada tabi ki dijitalleşmenin şehirlerde hayatı kolaylaştırması açısından çok önem arz ediyor. AYGAD Başkanının meslek ile alakalı söylemiş olduğu, bireysel donanım ve geleceğe dair kazanılması gereken bütün sıfatları saydı. Ben bir şey eklemek istiyorum. Bizler de akıllı kent otomasyonları dahil olmak üzere bütün uygulamalar ile yerel belediyeciliği en kolay şekilde vatandaşa zaman kazandırmak ve hayatını daha kolay yaşayabilecekleri bir noktaya getirmeye çalışırken şehrinizin IQ’sunu ne kadar artırırsanız artırın, kullanılmazsa anlamsız oluyor. Kullanmak için kullanıcıların da dijital okuryazar olması gerekiyor. Artık okuryazarlık geçti, bilgisayar okuryazarlığı geçti. Dijital okuryazarlık olmak için vatandaşlarımızla Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi ile beraber ortak bir pilot çalışma başlattık” dedi.

“DİJİTAL OKURYAZAR OLMAYAN BİR GAZETECİNİN OLMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Gazetecilerin de dijital okuryazarlık konusunda kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tüm gazetecilerin, mesleki etik değerleri ile beraber, mesleğin gerektirmiş olduğu bütün özelliklere sahip olmakla beraber dijital okuryazar olmayan bir gazetecinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. O zaman gazeteciliğin de bilgeliğe kadar giden, bilerek, doğru kaynağı doğru yerden alabilmek gibi, onu en iyi şekilde sentezleyip ortaya koyabilmesi dijital okuryazarlıktan geçiyor. Tuzla İstanbul’a merhaba denilen, bir taraftan da elveda denilen bir yer. Merhaba ile elveda arasında her şey ama her şey vatandaşlarımız için var. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz. Bilim, teknoloji ve özellikle de gençlik gibi önemli başlıklardan ödül almak onur verici. Hayatımı bilim, teknoloji ve gençliğe adamış olduğum çok önemli başlıklar da beni bu ödülle buluşturan AYGAD’A teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.