• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN İMAMOĞLU'NA TEPKİ;''KİMSE YARGIYI TEHDİT EDEMEZ''

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN İMAMOĞLU'NA TEPKİ;''KİMSE YARGIYI TEHDİT EDEMEZ''
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendi davasıyla ilgili sarf etmiş olduğu sözlere tepki göstererek kimsenin yargıyı tehdit edemeyeceğini belirtti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de gazeteci Uğur Dündar'ın konuğu oldu. İmamoğlu, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulunurken hakkında açılan davaya ilişkin de yaptığı açıklamada, hukukçulara sorulması halinde bir tanesinin bile ahmak diye bir kelimeden ceza kesilmeyeceğini söyleyebileceğini dile getirmişti.

Hakkında açılan davaya ilişkin kendisine yönetilen soruya yanıt veren İmamoğlu, "Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar" cümlelerini kaydetmişti.

'Kimse yargıyı tehdit edemez'

Söz konusu açıklamalara ilişkin gazetecilerin sorduğu soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunçİmamoğlu'na yanıt verdi.

Tunç açıklamasında, "Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz' dedi.

Tunç açıklamasında ayrıca şu cümleleri kaydetti:

Yargı kararını beğenmezsiniz bunun temyizi var. Dolayısıyla yargı süreçleri devam ederken böyle ‘kabadayı’ bir şekilde yargıyı tehdit ederek parmaklarını kaldırarak ‘veremezsiniz bu kararı, kararı verirseniz kaos çıkar herkes ayaklanır’ şeklinde ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine, hiçbir kimseye yakışmaz. Yargı bağımsız ve tarafsızdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.